Image
Banden

Banden

IN DE ZOMER EN WINTER VEILIG OP WEG

Tijdens de winterperiode is het verstandig om over te stappen op winterbanden. Wist u dat voor de banden de winter al start bij een temperatuur lager dan 7 graden celsius? Dan verhardt namelijk het rubbermengsel dat gebruikt wordt in zomerbanden met als gevolg dat de grip duidelijk vermindert. Om dit te voorkomen heeft u winterbanden nodig. De speciale rubbersamenstelling in winterbanden vergroot namelijk de grip bij lagere temperaturen en het speciale profiel zorgt voor meer grip bij natte en gladde weersomstandigheden.

Meer grip geeft een veilig gevoel op de weg
Winterbanden hebben continue een goede flexibiliteit en grip bij lage temperaturen dankzij de hoge concentratie van natuurlijk rubber. Bovendien zorgen de innovatieve lamellen voor een uitmuntende grip bij remmen en optrekken en grijpt de band zich beter vast op ijzel en in de sneeuw. De sneeuw wordt in de groeven geperst, waardoor de band meer grip krijgt. Daarnaast voorkomt een winterband aquaplanning, indien de minimale profieldiepte van 4 mm wordt gerespecteerd. Banden met een profieldiepte minder dan 4 mm kunnen met het oog op de veiligheid beter niet meer ingezet worden.

Bandenhotel
Het verwisselen van zomerbanden naar winterbanden vinden veel mensen nogal een gedoe. En ook niet iedereen heeft de juiste opslagmogelijkheden. Oostendorp Auto heeft hiervoor de ideale oplossing. Wij demonteren uw complete zomerbanden (inclusief velgen), monteren uw complete winterbanden (inclusief velgen) en zorgen voor de opslag van uw complete zomerbandenset in ons 'bandenhotel', de hele winter lang. Informeer bij onze servicemedewerkers naar het speciale actietarief.

Winterbanden in het buitenland
In Duitsland is het bijvoorbeeld verplicht om tijdens winterse omstandigheden over een winteruitrusting te beschikken. Een winteruitrusting bestaat uit winterbanden en voldoende ruitensproeiervloeistof.

Bij Oostendorp Autogroep staan we voor:
Zorgeloos rijplezier
Eerlijk en helder advies
Gemak zonder drempels